top of page

Flot anmeldelse af Den Grønne Ring

I vinteren 14/2015 bistod vi DGI og Bornholms Regions Kommune omkring anlæggelsen af mountainbike sporet Den Grønne Ring. Om end det er et år siden sporet bliver færdiggjort er vi stolte over den anmeldelse som Politiken lavede i sommeren 2015.

Læs hele artiklen hos politiken.dk

''Man kan godt regne ud, at mountainbike i Bornholms store skov må være noget særligt. Men et nyanlagt spor ved Rønne er faktisk mere overrumplende.

Enhver kan regne ud, at det er superfedt at suse rundt på mountainbike i Almindingen, den store skov midt på Bornholm, hvor man kan køre på klipper og give den gas ud over grundfjeldet, der på Bornholm stikker frem overalt.

Men skal man virkelig opleve noget ganske særligt, bør man tage en tur på Den Grønne Ring, som er 8 kilometer nyanlagt spor, der omkranser selve Rønne by. Sporet begynder nord for campingpladsen Nordskoven og ender ved sommerhusområdet Stampen syd for Galløkken og Rønne Havn.

Mest spektakulær er den del, der starter, når man kommer ad Torneværksvej bag stadion og møder Porcelænsvej. Her ligger Kaolinsøen, som er et hul fra dengang i 1870, da man begyndte at udvinde råstoffet kaolin til porcelænsfremstilling.''

''Det klistrede, fine lyse ler udgør stadig store dele af terrænet langs søen. Og DGI på Bornholm har udnyttet den opslammede kaolin og det sære månelandskab til at anlægge en teknisk mountainbikebane, hvor det går op og ned, ud over nedgravede klippeblokke i en ’rock garden’ og rundt i kurver, hvor man skal stole på centrifugalkraften og sig selv, inden man lægger sig helt ned og træder igennem. Når man er kommet forbi Kaolinsøen, krydser man vejen op ad Snorrebakken. Og så kommer man til endnu et levn fra industrialiseringen, en stor grusgrav med en sø i bunden.

Her kan man køre ad et snoet singletrack helt op til toppen af Snorrebakken, hvor man har et fantastisk blik ud over Rønne og Østersøen. Inden belønningen selvfølgelig er at suse ned ad de nyanlagte mountainbikestier få 100 meter fra husene i Rønne.''


Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
  • Instagram App Icon
  • Facebook App Icon
bottom of page